Spokojnosť s futbalom

Máte syna, ktorý by rád hral futbal? Už sa vidí, ako sa stane známym a slávnym futbalistom? Na čo stále ešte čakáte? Okamžite ho prihláste na futbalové tréningy do futbalového klubu. Váš syn potrebuje cítiť, že ho podporujete v tom, čo ho naozaj baví a zaujíma ho. Nepresvedčíte svojho syna, že miesto futbalu bude chodiť na hokej a iné športy. On sa bude chcieť venovať futbalu a bude ho to aj veľmi zaujímať. Prečo práve futbal je pre mnohých chlapcov  taký príťažlivý? Futbal je športová hra, ktorá sa vykonáva na futbalovom ihrisku. Futbalové ihrisko je pokryté trávnikom. Trávnik musí byť vždy dohladka pokosený, aby na ňom bolo možné hrať futbal.

futbalové ihrisko

Futbalové ihrisko sa skladá z futbalových bránok. Futbalové bránky sú dve, na každej strane jedna. Cieľom futbalu je dať gól do súperovej futbalovej bránky. Lenže v tom vám bráni brankár, ktorý sa nachádza priamo pred futbalovou bránkou súpera a má za úlohu chytiť futbalovú loptu, ktorú ste práve naňho kopli. Nie je to práve jednoduchá úloha. Brankár presne vie odhadnúť, kde lopta pôjde. Musí po nej skočiť a chytiť ju. Na to mu slúžia dobre aj futbalové chrániče alebo rukavice.

americký futbal

Poznáme rôzne druhy futbalu. Videli ste už americký futbal? Americký futbal sa hrá s iným typom lopty ako ten náš klasický futbal. V americkom futbale sa hrá omnoho drsnejšie. Veľmi časté narážanie do druhého spôsobuje agresívne správanie jednotlivých futbalistov. Futbalisti musia mať na sebe veľké ochranné chrániče po celom tele. Nesmie im chýbať prilba na hranie amerického futbalu. Byť futbalistom znamená veľmi veľa pre dieťa. Na tréningov si zabehá, získa potrebnú kondíciu a zároveň si nájde aj nových kamarátom. Tí tiež sa venujú práve veľmi obľúbenému športu, ktorým je práve futbal. Zdieľajú rovnaké názory a veľmi radi spolu trénujú na futbalové zápasy.