Na čo upotrebíte pieskovačku


Pieskovanie alebo tryskanie je technológia, ktorá zbavuje povrch prevažne kovových materiálov rôznych organických i anorganických nečistôt. Funguje na princípe vháňania abrazívneho materiálu pod silným tlakom na povrch týchto predmetov, čím sa docieli postupné odlupovanie nežiaducich nečistôt a odpadávanie od povrchu. Pieskovanie je veľmi spoľahlivé a jeho nespornou výhodou je využitie aj pri veľmi členitých povrchoch, ktoré nemožno vyčistiť iným spôsobom.

korózia na vozidle

Na pieskovanie sa používa tlaková pištoľ alebo pieskovací box. Srdcom pieskovania je vždy hnací tlakový kompresor, ktorý vháňa médium na povrch čistených predmetov, a ak je kompresor dostatočne výkonný, môžete s pieskovaním uspieť aj pri veľmi skorodovaných a znečistených strojárskych súčiastkach. Mohli by sme si tu uviesť niekoľko príkladov z praxe:

pôsobenie korózie

Koľajové vozidlá – prevádzka lokomotív a vagónov je neustále ohrozovaná najmä vysokou prašnosťou v železničnom teréne, kedy sa s prachom miešajú rôzne mazivá kolies podvozkov. Značné problémy tu vyvoláva aj celkom obyčajná korózia, a práve pieskovanie je proces, ktorý koróziu z akéhokoľvek kovu ľahko odstráni aj hĺbkovo.

Autoservis a letecká údržba – v týchto prevádzkach sa veľmi často ocitajú súčiastky veľmi namáhané mechanicky a zaťažované aj poveternostnými vplyvmi. Na niektoré pôsobia prach, šmír, vazelína, olej a v kombinácii týchto mazív s abrazívnou zložkou máte veľmi priľnavú a agresívnu nečistotu.

Veteráni – kto má doma starý motocykel, osobné auto, nákladné auto, autobus, stavebné stroje a ďalšiu mobilnú techniku, iste dobre vie, koľko práce si vyžiadajú čistiace procesy, aby vozidlo vyzeralo k svetu. Pieskovanie sa u veteránov uplatní podobne, ako u autoservisov či pneuservisov, a ak si prezriete sortiment Pieskovačky ponúkaných služieb a technológií, budete mať k dispozícii katalóg, čo všetko dokáže pieskovací box alebo tlaková pieskovacia pištoľ.