Krásna pokožka vždy a všade

Blíži sa leto! Dámy ste pripravené do plaviek? Ak ešte nie, je načase pripraviť svoje telo na letnú dovolenku. Či už do krátkych nohavíc alebo do letných šiat. Ako to už býva, pred letnou sezónou sa začína dámsky,,blázinec,,. Plavky už netrpezlivo čakajú v šatníkoch na to, aby sme si ich obliekli. Rovnako ako sukne či letné šaty alebo kraťase. Nenechajte si prípravu svojho tela na poslednú chvíľu. Nikto totiž nechce vyzerať zle. Čo ale s viditeľnou celulitídou a suchými miestami na pokožke, ktoré by mohli pokaziť celkový dojem s nášho dokonalého letného outfitu? Pozrime sa na niektoré tipy, ktoré nám pomôžu vypnúť pokožku a pripraviť ju na to, aby mohla v tých správnych šatách zažiariť.

nebojte sa ukázať svoje nohy

Celulitída je strašiakom je mnohé ženy. Trpia ňou mladšie aj staršie dámy a dokonca aj niektoré deti. Ako sa jej zbaviť? Celulitída je primárnym problémom žien. Je to hlavne pre typ kože a podkožia. To je u žien v podobe mriežky. Celulitída je v podstate zadržiavaná voda v organizme. Zbaviť sa jej môžeme viacerými spôsobmi. Napríklad zvýšeným pitným režimom. V letných horúčavách je ideálne vypiť 2 až 2,5 litra vody denne. V prípade, že svoje telo pravidelne dehydrujete, začne zadržiavať vodu. A to rozhodne nechceme.

Zmena stravy je dôležitá. Biela múka a výrobky z nej sú plné rýchlych sacharidov, rovnako ako cukor a všetky tie úžasné sladkosti, ktoré milujeme. Pozor ale na jednu skutočnosť! Cukry tohto typu na seba viažu vodu. V praxi to znamená, že čím viac jednoduchých cukrov zjeme, tým je pravdepodobnejšie, že sa nám na nohách ukáže pomarančová pokožka. Vsaďte preto na zvýšený príjem zeleniny a cukor nahraďte ovocím. Kvalita pokožky sa zlepší a rovnako vymiznú aj príznaky celulitídy.

pitný režim

Extra tip ako na krásne nohy je peeling. Peeling prekrvuje pokožku a pomáha aj pri uvoľňovaní lymfatického systému. Úžasný peeling si pripravíte aj doma. Sóda bikarbóna na nohy je ideálnym riešením. Okrem jemného premasírovania a prekrvenia, pomáha aj pri odstraňovaní odumretej pokožky. Zbavíte sa tak nielen problémov s lymfatickým systémom a zadržiavaním vody, ale aj nevzhľadných šupiniek. Okrem toho upravuje Ph pokožky a udržuje ju sviežu. Stačí sódu zmiešať s telovým mliekom alebo krémom, ktorý bežne používate a je to!